Kamutov kruh

Potrebujemo:

2 žlici suhega kvasa za peko
2 ½ skodelici vroče vode
2 žlici olivnega olja
2 žlici piranske ali himalajske soli
6 ½ ali 7 skodelic kamutove moke

Priprava:

Vročo vodo damo v skledo in vanjo stresemo kvas. Pustimo stati približno pet minut, da se kvas zmehča. Kvas združimo z oljem, soljo in dvema skodelicama moke ter enakomerno premešamo. Počasi dodamo še preostalo moko, zgnetemo in oblikujemo hlebček, ki ga pomokamo z vseh strani ter pustimo počivati približno 1 uro. Po eni uri testo zopet malo pregnetemo in ga pustimo še približno pol ure.
Pečico segrejemo skupaj s pekačem na 250°C. Testo previdno prevrnemo na razgret pekač in pečemo 20 minut pri 250°C, nato še 25 minut na 200°C. Kruh je pečen, ko skorja porumeni.

Namig: namesto olivnega olja uporabimo gorčično,  konopljino ali drugo olje. Kruhu lahko dodamo tudi konopljino seme, chia semena ali seme po izbiri.

Leave a comment

Minimum 4 characters