Več kot trgovina za zdravo življenje

Search
Generic filters
Košarica 0 izdelkov - €0,00 0
Košarica 0 izdelkov - €0,00 0

Koruzna juha

za 4 osebe

Potrebujemo

5 storžev sveže koruze
5 skodelic vode
2,5 cm dolg košček svežega ingverja, olupljen in nasekljan
1 zvrhana jedilna žlica nasekljanih listov koriandra
¼ skodelice vode
2 jedilni žlici ghee-ja
1 čajna žlička kuminovih semen
¼ čajne žličke črnega popra
1 ščepec soli

Priprava

Odrežemo koruzna zrna z opranih storžev, da dobimo približno 4 skodelice zrn. Koruzo damo v električni mešalnik skupaj z dvema skodelicama vode in mešamo, da dobimo kremno zmes. Vlijemo jo v posodo in postavimo na stran. V mešalnik damo ingver, koriander in četrt skodelice vode ter mešamo 1 minuto. Posodo za juho ogrejemo na srednji vročini in dodamo ghee ter kuminova semena. Ko semena popokajo, vlijemo zmes začimb, zmes koruze in črni poper. Dodamo preostanek vode in dobro premešamo. Kuhamo na nizki temperaturi približno 15 do 20 minut. Občasno premešamo. Sol dodamo, tik preden jed postrežemo. Po okusu okrasimo s koriandrovimi listi in črnim poprom.

Namig: če nimamo na voljo svežih začimb, lahko uporabimo biološke sušene začimbe.

Iz AJURVEDSKE KUHINJE ZA SAMOZDRAVLJENJE; Usha Lad in Dr. Vasant Lad

»To je dobra hrana za ljudi z visokim holesterolom in za tiste s prekomerno težo,…«

Leave a comment

Minimum 4 characters