Kuskus s sejtanom in kurkumo

Potrebujemo

250 g kamutovega kuskusa
100 g kamuta
200 g sejtana
1 bučko
½ pora
1 žličko zelenjavne jušne osnove
2 žlički kurkume
1 žlico sojine omake
1 žlico ghee masla
gomasio za posip

Priprava

Kamut čez noč namočimo v vodo. Namočen kamut kuhamo v dvakratni količini osoljene vode slabo uro. Ko je kuhan, odvečno vodo odlijemo. Medtem v drugi posodi zavremo 2 skodelici vode, ki smo ji dodali jušno osnovo. Odstavimo iz ognja in vanjo dodamo kuskus. Kuskusa ni potrebno kuhati, saj je v vroči vodi zelo hitro pripravljen.

V posodi ali na ponvi segrejemo ghee maslo, dodamo narezan por in ga na hitro prepražimo. Nato dodamo na koščke narezan sejtan, narezano bučko, kamut, kuskus in sojino omako ter vse skupaj premešamo. Na koncu dodamo še kurkumo in približno 2 minuti z občasnim mešanjem pustimo na ognju. Odstavimo, serviramo na krožnike in po želji dekoriramo z narezanim porom. Po želji jed namesto s parmezanom posujemo s praženim sezamom (gomasio).

Namig: za hiter obrok (se pravi hitro pripravljen 🙂 iz recepta izpustimo kamut, vse ostalo pripravimo na enak način.

Namig II: recept lahko prilagodimo tudi za tiste, ki ne smejo uživati glutena. V tem primeru namesto sejtana uporabimo navadni ali dimljen tofu, namesto kamuta pa uporabimo rižev kuskus in/ali riž.

Leave a comment

Minimum 4 characters