Kvinojini polpeti

Potrebujemo:

1,5 skodelice kvinoje
50 g navadnega tofuja
20 g pirinih kosmičev
čebulo, česen, por
svež peteršilj, timijan
piransko sol, poper
žlico olivnega olja ali vode
ghee

Priprava:

Kvinojo speremo pod tekočo vodo. Kuhamo jo v zelenjavni jušni osnovi v razmerju 1:3 približno 15 minut oziroma dokler voda ne izpari. V večji posodi kvinoji postopoma dodamo na drobno narezan tofu, sol, poper, sesekljano čebulo, česen in por. Maso med dodajanjem sestavin gnetemo. Dodamo še timijan, sesekljan peteršilj in kosmiče ter dobro zgnetemo. Po potrebi dodamo žlico olivnega olja ali vode, da dobimo dobro maso.
Iz kvinojine mase oblikujemo polpete, ki jih na ghee maslu in vročem ognju zlato rjavo popečemo.


Namig I:
namesto na ghee maslu polpete lahko pečemo tudi na kokosovi maščobi ali gorčičnem olju “Light&Nutty”.

Namig II: začimbe izbiramo po lastnem okusu. Dodamo lahko čili, kurkumo, muškatni orešček, indijsko mešanico,…

Kvinojine polpete lahko postrežemo na sveži rukoli ali ob mešani sezonski solati.

Leave a comment

Minimum 4 characters