Mariniran tofu z ingverjem

za 4 osebe

Potrebujemo:

300g navadnega tofuja
svežo ingverjevo korenino ali dve čajni žlički ingverja v prahu
Por
Čebulo
3 stroke česna
žlico sojine omake tamari
malo limoninega soka
sezamovo olje
kokosovo maščobo ali ghee maslo


Priprava

Tofu narežemo na centimeter velike kocke. Ingver operemo in naribamo (približno 3 cm) ter ga dodamo tofuju. Primešamo še sojino omako, limonin sok in sezamovo olje ter na hladnem mariniramo najmanj eno uro. V ponvi na kokosovi maščobi prepražimo na kolobarje narezan por, seseklano čebulo in česen ter dodamo tofu. Popečemo ga z vseh strani, da lepo porjavi.

Namig: Za še bolj poln okus lahko tofuju dodamo na kockice narezano korenje, papriko, bučko, stročji fižol ali zelenjavo po okusu. Tofu z zelenjavo je še boljšega okusa, če ga pripravimo v voku.

Namig II: navadni tofu se dejansko ujame s katerokoli začimbo. Mariniramo ga s klasičnimi začimbami (sol, poper, bazilika, origano…) ali pa se poigramo s karijem, čilijem, kurkumo, garam masalo,…

Priloga:
rjavi riž, prosena kaša, kuskus, kuhan kamut, pečeni rezanci, na različne načine pripravljen krompir,…

Leave a comment

Minimum 4 characters