Mineštra

Potrebujemo

500 g kuhane mešanice stročnic (rdeči fižol, črni fižol, beli fižol, mung fižol, rjava leča, zelena leča,čičerika, rumena leča)
3 čebule
2 korenčka
manjša korenina od peteršilja
2 stroka česna
100- 150 g prekajenega tofuja
2 lovorova lista
1 žlica tahinija
4 žlice paradižnikove mezge
žlička pekoče paprike po želji
zeliščno sol Dr. Vogel
poper

Priprava

Drobno narežemo prekajen tofu, čebulo, korenčke, peteršiljevo korenino in česen. Vse stresemo v lonec in malo popražimo. Dodamo tahini in premešamo, nato dodamo paradižnikovo mezgo ter prelijemo s približno 1,5 litra vode.
Začinimo z lovorom in pekočo papriko. Ko zavre, nad šibkim ognjem pokrito kuhamo 10 minut.
V juho dodamo kuhane stročnice in kuhamo še 5 minut. Nazadnje po okusu solimo in popramo.

Leave a comment

Minimum 4 characters