Porova pita s tofujem

Potrebujemo

200 g pirine moke tip 630
80 g ghee masla ali kokosove maščobe
200 ml ovsene ali sojine smetane
200 g navadnega tofuja
2 pora
1 žlico chia semen
piransko ali himalajsko sol
poper
olivno olje

Priprava

Ghee maslu primešamo pirino moko, malo ovsene smetane in soli ter hitro zgnetemo. Po potrebi dodamo nekaj hladne vode. Testo zavijemo v folijo in postavimo v hladilnik za približno pol ure. Chia semena v razmerju 1:5 namočimo v vodo za pol ure.

Medtem na tanke kolobarje narežemo por. V manjši ponvi ali skledi le rahlo segrejemo olivno olje, mu dodamo narezan por in na rahlem ognju pražimo slabih 10 minut. Por malo solimo, popramo in po želji dodamo ostale začimbe (timijan, bazilika, koper, provansalska zelišča,…). Odstavimo in počakamo, da se ohladi.

Testo na pomokanem pultu razvaljamo na približno pol centimetra in z njim obložimo pekač. V skledi zmešamo ovseno smetano, namočena chia semena, nadrobimo tofu in primešamo še ohlajen por. Nadev prelijemo po testu in vse skupaj pečemo 30-40 minut na 200°C.

Leave a comment

Minimum 4 characters