Zeliščno-kalčkov namaz

Potrebujemo

400 g čičerike (ali 330g natur namaza Streich)
100 g kalčkov
drobno sesekljana zelišča
(peteršilj, drobnjak, bazilika, timijan, česen,…)
ščepec piranske soli
žličko limoninega soka
olivno olje

Priprava

Čičeriko namočimo čez noč (še bolje za 24 ur) in jo naslednji dan kuhamo v nesoljeni vodi še približno 2 uri. Vodo odcedimo in čičeriko pustimo v pokriti posodi, da se shladi. Medtem drobno sesekljamo zelišča. V mešalnik stresemo čičeriko, dodamo zelišča, limonin sok in žlico olivnega olja ter zmešamo. Po potrebi dodamo še malo olivnega olja – toliko, da dobimo gladek namaz. V posodo primešamo še kalčke in postrežemo.

Če nam slučajno 🙂 kaj namaza ostane, ga lahko pospravimo v hladilnik za par dni.

Namig: namesto namaza iz čičerike lahko uporabimo namaz iz sončničnih semen ali namaz natur (kot ga imenujemo v Meti). Tako kalčke in zelišča le primešamo že narejenemu osnovnemu namazu in naš “zeliščni kalčkov namaz” je gotov v petih minutah.

Kalčki so izvrstna ideja zlasti v zimskem času, ko nimamo na razpolago toliko “živo-sveže” zelenjave 🙂

Leave a comment

Minimum 4 characters