Zeljna zloženka

Potrebujemo

1 kg kislega zelja
1 skodelico ječmena
250 g navadnega tofuja
1 ovseno smetano
4 stroke česna
1 čebulo
žličko jušne osnove
sojino omako
kokosovo maščobo

Priprava

Kislo zelje prelijemo z vodo, dodamo česen in kuhamo približno 30 minut. Skodelico ječmena, ki smo ga namakali čez noč, kuhamo v 2-kratni količini vode z jušno osnovo približno 30 minut. Medtem olupimo čebulo, jo na hitro prepražimo in nanjo nadrobimo tofu. Prepražimo, dodamo sojino omako in vse skupaj premešamo.

Visok pekač premažemo s kokosovo maščobo, dodamo plast kislega zelja in nato plast ječmena, ki ga prelijemo s polovico ovsene smetane. Dodamo še plast tofuja in na vrhu zelje, ki ga prelijemo z drugo polovico ovsene smetane. Pečemo na 180°C približno 40 minut.

Leave a comment

Minimum 4 characters