Amarant s porom in gobami

Priprava za štiri ljudi

Potrebujemo:

40 dag amaranta
30 dag jurčkov ali drugih gob
1 por
3 stroke česna
Kokosovo maščobo brez vonja
Himalajsko ali piransko sol
Poper, peteršilj

Priprava:

Amarant v osoljeni vodi kuhamo na zmernem ognju 20 minut. Vodi po želji dodamo tudi zelenjavno jušno osnovo ali kocko. Na kokosovi maščobi prepražimo nalistane gobe, na kolobarčke narezan por in česen. Dodamo kuhan amarant in začinimo s soljo, poprom in peteršiljem. Dušimo toliko časa, dokler ne izpari voda, ki jo spustijo gobe. Postrežemo samostojno s solato.

Namig: Za intenzivnejši okus jedi med dušenjem dodamo sojino omako Tamari.

Recept lahko uporabimo tudi kot prilogo drugim jedem. Na koncu dodamo malo sojine ali ovsene smetane in postrežemo.

Leave a comment

Minimum 4 characters