Polnjena paprika s proseno kašo

Potrebujemo:

1 lonček prosene kaše

½ l paradižnikove kaše

6 paprik

3 čebule

1 zavitek drobljenca

½ zavitka prekajenega tofuja

Tapiokina moka ali mleti ovseni kosmiči

Lonček prosene kaše damo v lonec in jo zalijemo z dvema lončkoma vode. Ko se kaša kuha, olupimo dve čebuli in jih nasekljamo in pražimo na olivnem olju, narežemo na drobno prekajen tofu in ga damo na čebulo, da se malo prepraži. Spraženi čebuli in prekajenemu tofuju dodamo kuhano proseno kašo, drobljenec in začimbe ter vse dobro premešamo. Očiščene paprike nadevamo z maso in jih damo v lonec s paradižnikovo omako, pustimo vreti dvajset minut in zgostimo z mletimi ovsenimi kosmiči.

Priporočilo za boljši okus: Preden paprike položimo v paradižnikovo omako, jih lahko v ponvi s pokrovko na hitro popečemo z vseh strani, da zadišijo. Potem pa jih naprej kuhamo v omaki.

Leave a comment

Minimum 4 characters