Več kot trgovina za zdravo življenje

Search
Generic filters
Košarica 0 izdelkov - €0,00 0
Košarica 0 izdelkov - €0,00 0

S kosmiči zgoščen fižolov lonec s korenjem

Potrebujemo:

1 lonček fižola, namočen čez noč

2 rumena korenja

1 česen

kosmiči

timijan

sol

bučno olje

Fižol s timijanom skuhamo posebej. Iz lonca vzamemo skodelico fižola, preostanek pa z vodo, v kateri se je kuhal, zmešamo s paličnim mešalnikom.

Korenje grobo naribamo ali tanko narežemo in ga dodamo fižolovi gošči v zadostni količini, da malo pogleda iz nje.

Zavremo in na zmernem ognju kuhamo kratek čas, da se korenje zmehča; občasno premešamo.

Dodamo nekaj strih strokov česna. Solimo po okusu.

Vmešamo skodelico žitnih kosmičev in skodelico celega fižola.

Ugasnemo ogenj in pustimo stati okoli 15 minut.

Zabelimo z bučnim oljem.

Žitnih kosmičev je na razpolago veliko. Lahko uporabimo ječmenove ali riževe, ovsene, ki so bolj sluzasti in jed še bolj zgostijo ali pa ržene ter pšenične, ki so bolj žvečilnejši.

Enolončnico lahko zabelimo tudi s čebulo.

Namesto soli lahko uporabimo tudi sojino omako ali z vodo razredčeno miso juho.

Leave a comment

Minimum 4 characters