Bambu rezina

Potrebujemo:
25 dag margarine Alsan
25 dag fruktoze
4 žlice Bambu kave
2 rebri naribane temne čokolade
ščepec soli
250 g sojinega jogurta
300ml sojinega mleka
1 vrečka pecilnega praška (vinski kamen)
45 dag kamutove moke
1/2 žličke vanilije v prahu

Za pripravo preliva:
2 čajni žlički Bambu kave
1 žlica kakava v prahu
1/2 čajne žličke vanilije v prahu
1 dcl agavinega sirupa
koščke praženih lešnikov

Priprava:

Maslo in sladkor  penasto  umešamo,  nato  primešamo  še jogurt. V mleko postopno vmešamo Bambu, čokolado in sol ter nato vse skupaj dodamo mešanici sladkorja, masla in jogurta. Dodamo pecilni prašek in moko ter vse skupaj zmešamo v gladko zmes.
Pečico segrejemo na  200°C.  Pekač, velik približno  35 x 40 cm, namastimo z maslom ali podložimo s papirjem za peko. Dodamo testo in zgladimo površino. Pečemo 20 do 25 minut na sredini pečice.

Preliv naredimo tako, da zmešamo Bambu, kakav in vaniljo. Dodamo agavin sirup in mešamo, da nastane gladka zmes. Z njo prelijemo še toplo pecivo in ga posujemo s koščki praženih lešnikov.  Razrežemo na kvadrate, velike približno 7 x 7 cm, in pustimo, da se ohladijo.

Namig:  preliv  lahko  namesto  z lešniki  posujemo z mandlji,  kokosovimi
kosmiči, koščki temne čokolade…

Bambu rezino postrezite z Bambu žitno kavo in ogromnim nasmehom 🙂

Leave a comment

Minimum 4 characters