Domača slivova marmelada

Potrebujemo
3 kg sliv
3 dl agavinega sirupa
6 žličk agar agarja
3 žlice limoninega soka ali
6 kapljic začimbnega olja limone

Priprava

Slive razkoščičimo in jih v loncu zmešamo skupaj z agavinim sirupom, agarjem in sokom limone. Kuhamo toliko časa, dokler se slive malce ne razpustijo. Med kuhanjem večkrat pomešamo. Nato marmelado delno ali pa povsem (odvisno od okusa) zmešamo s paličnim mešalnikom, jo še enkrat prevremo in napolnimo v čiste vroče kozarce. Kozarce z marmelado hitro zapremo, jih pustimo približno pol ure in jih nato postavimo v hladilnik.

Namig: slivova marmelada je izvrstna tudi, če jo kuhamo v pečici. V tem primeru pekač napolnimo z razkoščičenimi slivami in kuhamo v pečici 1-2 uri na 200°C. Med kuhanjem dodamo ostale sestavine ter večkrat premešamo.

Namig II: na enak način lahko pripravimo tudi marmelade iz drugih sadežev. Pri tem upoštevamo, da kislim sadežem dodamo malo več agar agarja. Prav tako lahko namesto agavinega sirupa uporabimo fruktozo (sadni sladkor), kokosov sladkor, javorjev sirup ali sladilo po izbiri.

Leave a comment

Minimum 4 characters