Več kot trgovina za zdravo življenje

Search
Generic filters
Košarica 0 izdelkov - €0,00 0
Košarica 0 izdelkov - €0,00 0

Potratna potica

Potrebujemo

Svetli biskvit:

12 dag sladkorja
20 dag pirine moke tip 630
20 dag pirine moke tip 1050
1 vrečka vinskega kamna
1 dl olja
3 žlice javorjevega sirupa
2 žlici chia semen
približno 1 lonček sojinega mleka
ščepec soli
limonina lupinica
1/2 žličke vanilije v prahu

Temni biskvit:

enake količine kot za svetli biskvit
1 žlica kakava

Kvašeno testo:

60 dag pirine moke tip 650
3/4 žličke soli
3 žlice fruktoze
limonino lupino
1 vrečko suhega kvasa
9 dag ghee masla
4 dl sojinega mleka

Orehov nadev:

45 dag mletih orehov
15 dag sladkorja
1 vanilijev sladkor
limonino lupino
1 nožev vrh cimeta
1 nožev vrh prave kave
1,5 dl sojine smetane
malo sojinega mleka

Tofujev nadev:

50 dag tofuja
ščepec soli
1/2 limone – lupina in sok
2 dl sojine smetane
1 vanilijev puding
malo sojinega mleka
Preliv:
1 dl limoninega soka in 1 dl vode

olje za premaz

Priprava

Biskvit: Chia semena vsaj za deset minut  namočimo v polovično količino sojinega mleka. Med tem časom zmešamo ostale sestavine v gosto zmes, na koncu vmešamo še namočena chia semena, po potrebi dodamo še malo sojinega mleka. Pekač ( 30 x 40 x 5 cm) obložimo s papirjem za peko, vanj vlijemo maso ter pečemo pri 190°C 15 minut.

Medtem ko se peče, enako naredimo še temni biskvit, ki mu primešamo kakav.

Biskvitne plošče lahko spečemo že kakšen dan prej.


Kvašeno testo:
Vzhajamo kvas z malo fruktoze in mlačnega sojinega mleka. V skodelici raztopimo ghee maslo. V moko ob steni sklede dodamo sol, v jamico pa limonino lupino, sladkor in polovico mleka. Malo zmešamo, nato dodamo vzhajan kvas in po potrebi še malo mleka. Z električnim mešalnikom (gnetenje) ali ročno zamesimo testo, dodamo maslo in gnetemo nekaj minut. Testo pokrijemo in pustimo vzhajati 1 uro. Medtem pripravimo nadeve.

Nadevi: V nadev dodamo vse naštete sestavine ter dobro premešamo.

Sestavljanje: Vzhajano testo razvaljamo v 2x velikost pekača (35×75 cm ). Pod testo položimo papir za peko. Najprej namažemo testo s 1/2 orehovega nadeva in ga pokrijemo s svetlim biskvitom. Biskvit navlažimo s 1/2 mešanice limone in vode ter čezenj razgrnemo ves tofujev nadev. Pokrijemo s temnim biskvitom, ki ga navlažimo s preostalim limoninim sokom ter namažemo z orehovim nadevom. Kvašeno testo ob robovih zapognemo navzgor in pokrijemo čez orehov nadev. Potico lahko sestavimo tudi drugače, kakor želimo. Sestavljeno potico večkrat prebodemo in pustimo počivati 25 min. Nato jo namažemo z oljem in pečemo pri 180°C 45 – 60 min. Pečeno pustimo še nekaj časa v pekaču, nato jo obrnemo na desko. Režemo popolnoma ohlajeno.

Leave a comment

Minimum 4 characters