Cimet sem, cimet tja

Ja… tudi na krompirju.

“Sladki krompir s korenjem in hokaidom”

Potrebujemo
sladki krompir
hokaido buča (ali druga užitna oranžna buča)
korenje (tudi rumeno)
česen (nekaj strokov) in čebula
ščepec soli (tiste dobre ~ saj se ve)
olivno olje
cimeta v prahu
ingver v prahu
timijan
čili po želji

Priprava
Krompir narežemo na krhlje, bučo in korenje na trakove, manjše korenje pa kar pustimo tako kot je. V osoljeni vreli vodi kuhamo krompir in korenje slabih 5 minut.
Medtem čebulo narežemo na kolobarje, česen pa samo olupimo. Medtem lahko prižgemo tudi pečico, da bo že ogreta na 220°C. Krompirju+korenju odcedimo vodo (na dnu jo lahko tudi malo pustimo) in v posodo dodamo še bučo, stroke česna, olivno olje in začimbe ter premešamo. Vse skupaj stresemo na pekač in postavimo v pečico za dobre pol ure. Čebulne kolobarje dodamo kasneje, da jih ne prismodimo.

Čeprav je za male želodčke to kar glavna jed, jo bomo tokrat smatrali za prilogo.

Kot osnovna jed k tej prilogi se recimo lepo prilega popečen tofu z mandlji in sezamom – enostavno in brez kompliciranja. Sigurno imate sami polno idej, kakšno pa najdete tudi med ostalimi ne-mesnimi specialitetami.

Leave a comment

Minimum 4 characters