Sirova pita brez sira

s porom in italijanskim pridihom

Potrebujemo
200g pirine moke tip 630
80g ghee masla
200ml ovsene ali sojine smetane
200g veganskega sira za pico (ali pač sira, kakor želite)
1 velik (ali 2 mala) pora
ščepec soli (tiste dobre ~ saj se ve)
olivno olje
mešane italijanske zečimbe (po možnosti sveže ~ za »nemožnosti« pa Sonnentor nudi res dobro že narejeno mešanico ~ origano, bazilika, rožmarin, timijan, česen)

Priprava
Ghee maslu primešamo pirino moko, malo ovsene smetane in soli ter hitro zgnetemo. Po potrebi dodamo nekaj hladne vode. Testo zavijemo v folijo in postavimo v hladilnik za približno pol ure.

Medtem na tanke kolobarje narežemo por. V manjši ponvi le rahlo segrejemo olivno olje, mu dodamo narezan por in na res rahlem ognju pražimo slabih 10 minut. Por malo solimo, popramo in dodamo začimbe. Odstavimo in počakamo, da se ohladi.

Testo na pomokanem pultu razvaljamo na približno pol centimetra in z njim obložimo pekač. V skledi zmešamo ovseno smetano, nariban veganski sir in primešamo še ohlajen por. Nadev prelijemo po testu in vse skupaj pečemo 30-40 minut na 200°C.

Leave a comment

Minimum 4 characters