Bananin kruh

iz mandljeve moke
– brez glutena, jajc, sladkorja, slabih maščob…
…se pravi brez nič, pa vseeno TAKOOO okusen 🙂

Potrebujemo
3 banane
2 skodelici mandljeve moke
žlico Chia semen
2 žlici medu
2 žlici kokosovega olja
žlico kokosovega sladkorja
žličko cimeta
začimbno olje vanilije
žličko sode bikarbone
žličko vinskega kamna
žličko soli
kokosov napitek – količina: po potrebi

Priprava
Chia semena namakamo v vodi v razmerju 1:5 recimo tistih pol ure, ko pripravljamo ostalo iz recepta.
V skledi zmešamo suhe sestavine: mandljevo moko, kokosov sladkor, cimet, sodo bikarbono, vinski kamen in sol.
V sosednji skledi zmečkamo banane (no, seveda jih prej olupimo), jim ob mešanju dodajamo med, kokosovo olje (ki ga lahko predhodno malo segrejemo, da lažje teče), vanilijevo olje in končno tudi namočena chia semena. Masa naj bo gladko tekoča (in če ni, ji dodamo malo kokosovega napitka), saj jo bomo sedaj združili s suhimi sestavinami. Najlažje z mešalnikom in počasnim dodajanjem mase. Ko smo zadovoljni, maso vlijemo na pekač, obložen s peki papirjem in ga za slabe pol ure postavimo v pečico. Aha, pečico moramo predhodno segreti na približno 180°C. Vsaj za pol ure postavimo potrpežljivost na prvo mesto, saj mora naš kruhek malo počivati, nato pa ga lahko zalijemo z javorjevim sirupom, čokolado ali pa le narežemo in njam njam…

Leave a comment

Minimum 4 characters