Zeliščni ghee

Ja, takle ghee pa paše povsod… že na krekerju ali kruhku, ob hladnih in toplih jedeh,… pa še resss je enostaven in hiter.

Potrebujemo
ghee maslo
sveža zelišča (peteršilj, bazilika, timijan, rožmarin, šetraj, drobnjak,…)
2 stroka česna
sol (piranska, himalajska,… saj se ve)
malo limoninega soka

Priprava
Ghee maslo pripravimo po temle postopku. Seveda lahko uporabimo že pripravljeno ali kupljeno prečiščeno maslo – v tem primeru ga v kozici na rahlem ognju raztopimo. Vsa zelišča sesekljamo, s česnom pa se še malo bolj potrudimo. Še bolje bo, če za to uporabimo multipraktik. Stopljenemu ghee-ju primešamo sestavine, nato pa ga razporedimo po foliji ali peki papirju ter oblikujemo v štručko. Hranimo ga v hladilniku in postrežemo ob mnogih hladnih ali toplih jedeh.

Z zelišči in začimbami se lahko tudi poigravamo. Mediteranski mešanici se lepo prilegata tudi rdeča paprika in čili,… Namesto limoninega soka uporabimo citronsko meliso, limonsko travo ali meto,…

Leave a comment

Minimum 4 characters