Pečena rdeča pesa

…je carska za srce in kri 🙂
Pa še noro dobra glavna jed, priloga ali spremljava v poletni solati.

Potrebujemo
gomolji rdeče pese (približno enake velikosti)
česen
sol in poper
vejica svežega rožmarina
olivno olje
balzamični kis
žlica medu

Priprava
Gomolje rdeče pese operemo (morda tudi malo skrtačimo) in postavimo na pekač, obložen z alu folijo. Začinimo in dodamo olupljene stroke česna ter vse skupaj prelijemo z olivnim oljem. Prekrijemo z alu folijo in v segreti pečici na 200°C pečemo od 60 do 90 minut (odvisno od velikosti pese – če nož brez težav potisnemo v gomolj, je dovolj pečena). Peso ohladimo v pekaču, medtem pa na res rahlem ognju (po možnosti na vodni kopeli) segrejemo balzamični kis in med, da dobimo teksturo sirupa. Skoraj ohlajeno peso narežemo na krhlje, ki jih prelijemo z balzamično glazuro.

Leave a comment

Minimum 4 characters