ANIMA žive cvetne esence

FLORITERAPIJA & ALKIMIJA
Uporaba cvetnih pripravkov, pridobljenih iz rastlin in zelišč ali tako imenovana floriterapija – cvetna terapija – pomaga vsem, ki iščejo ponovno vzpostavitev psihofizičnega ravnovesja. Cvetni pripravki omogočajo uravnoteženje razpoloženj, ustaljenih vedenjskih nagnjenj, fizioloških stanj organizma in najbolj intimnih čustev. Obstaja namreč tesna povezava med cvetnimi pripravki ter človeškimi načini bivanja in delovanja, njegovimi globokimi občutki in deli njegove osebnosti, ki so prvinski in globoko skriti, saj se rastlinsko kraljestvo in rastline evolucijsko štejejo za naše prednike in predhodnike.

Zato so cvetni pripravki, ki se uporabljajo bodisi posamezno bodisi v kombinaciji z drugimi vrstami terapij ali zdravljenja, vedno varni in učinkoviti. Cvetni pripravki ustvarjajo usklajeno in uravnoteženo sinergijo; podpirajo vse kemijsko-fizične procese, notranje in operativne ukaze telesa, na način, da izboljšajo negativna ali nekonstruktivna duševna in čustvena stanja ter razpoloženja in s tem posredno in neposredno vplivajo na telo, um in duha ter med njimi ponovno vzpostavijo optimalno stanje harmonije in ravnovesja.

ALKIMIJA
Alkimija se rodi z vzponom življenja. Je umetnost prinašanja svetlobe v temo, zavesti v nevednost. Pred prihodom vseh oblik umetnosti, so Alkimijo imenovali umetnost »par excellence« ali kraljica umetnosti, saj ima opraviti s svetim, božanskim, prisotnim v vseh življenjskih oblikah.

Alkimija je preučevanje človeštva, vsega človeškega znanja in Kreacije s katero in v kateri se človeško bitje povezuje. Alkimija je opazovanje zakonov narave. Je raziskovanje in razumevanje majhnega in velikega, vseh bitij prisotnih v Kreaciji in Kreatorja samega. Alkimija je zavest, razumevanje in zavedanje zakonov kozmosa, ki se odražajo v naravi. Alkimija je proučevanje mikro in makro: »…kakor zgoraj, tako spodaj…« ali »…kakor v nebesih, tako na zemlji…«, so rekli že naši predniki.

Alkimija je poznavanje niti iz katere je spletena celotna Kreacija in atomskih struktur, kot sestavne enote narave ter zakonov duha, ki oživlja življenje, saj ista esenca, ki podpira materijo, predstavlja temelj celotnega kozmosa. In ta ista esenca prežema vse. Alkimija je proučevanje posameznika in njegovih odnosov z okolico. S proučevanjem notranjega Jaza, se po malem razkrije celotno vesolje! Alkimija podpira mišljenje o enotnosti, saj v resnici, umetnik, ki ustvarja življenje ni ne drugačen ne ločen od svojega dela/kreacije: daleč od njegovih bitij. Alkimija pomeni večno iskanje človeka. Vse to in še veliko več je Alkimija.

ZASNOVA
Cvetne esence ANIMA predstavljajo revolucijo v svetu cvetne terapije, energijsko-frekvenčnih in drugih dopolnilnih terapij.

Priprava v skladu z izhodišči alkimistične tradicije, združena z najnovejšimi evolucijskimi teorijami, daje življenje pristnim/avtentičnim, učinkovitim in inovativnim izdelkom, ki so v popolni skladnosti z današnjim fito in cvetno terapevtskim pregledom.

Zraven tega je pomembna namera, da je »ANIMA« – ali DUŠA – najinega dela namenjena spoštovanju, ohranjanju in prenosu duše vsake cvetlice oziroma rastline, njene avre – ali t.i. elektromagnetnega polja – njenega nevidnega eteričnega telesa, iz fizičnega v novo, tekoče »prevozno sredstvo«. Nastala esenca rastline je tako popolna in nespremenjena življenjska inteligenca, ki vsebuje vse zapise rastline, ki vedno notranje in zunanje teži k uravnovešanju in prilagajanju glede na spremembe okolice!

Pripravki ANIMA prihajajo kot pomoč današnjemu življenju, ki je podvržen divjemu ritmu. Zasnovani so tako, da prinašajo ravnovesje in harmonijo v naše vsakodnevno življenje. Proizvodnja poteka ročno, srčno in zavestno, pri njej slediva ritmom narave in ciklom Lune.

Izdelki ANIMA vključujejo inovativno linijo cvetnih kompozicij v razpršilu, z znižano vsebnostjo alkohola – lahko bi rekli skoraj brez – ki jih navdihujejo tako tradicija in načela Alkimije kot tudi trenutno znanje v cvetni terapiji ter so v popolnem soglasju z današnjim in trenutnim stanjem evolucije človeške zavesti in narave.

KOMPOZICIJE & ČAKRE
(ujemanje)

Vsaka kompozicija ANIMA ima specifično formulacijo in posledično njeno izbirno področje delovanja, pomen in zvezo z razpoloženji, psihičnimi in čustvenimi funkcijami ter svojo ustrezno energijsko povezavo s čakrami in energijskimi funkcijami. V pomoč pri izbiri najprimernejših mešanic zate, smo k vsaki mešanici dodali barvo čaker (kot na sliki zgoraj), na ravnovesje katerih mešanica vpliva.,

ZGODBA
Sva dve duši, ki s pomočjo neskončne inteligence narave in ljubezni v tej kreaciji poskušava pomagati ljudem, da bi razrešili svoje čustvene, miselne in duhovne tegobe ter s tem stopili nasproti življenju, kjer starost ne pomeni fizičnega nazadovanja, kjer življenje ne pomeni čakanje na bolezen, kjer življenje pomeni svobodo in pot do svetlobe, ki jo korak za korakom odkrivamo znotraj sebe.

Začetki najinega današnjega dela segajo v Italijo, od koder prihajam. Že kot majhen otrok sem nabiral rastline vzdolž jarkov, travnikov in potokov, jih presajal na vrt za hišo in iz njih pripravljal nenavadne in zabavne macerate, izvlečke in mešanice.
V iskanju svoje resnične narave, svoje resnične vloge kot človeškega bitja, me je po letih samoopazovanja pot zanesla v študij alkimije, spagirije, avre rastlin, botanike, fitoterapije, cvetne terapije in naravne medicine, kjer sem se srečal z mnogimi vsebinami, ki so resonirale z mojo notranjostjo. Takrat sem se ponovno srečal z znanji in izkušnjami svoje duše, vedno bolj pa ponovno odkrival lepoto, milino in nedolžnost te kreacije, katere del smo tudi ljudje. Naravni potek dogodkov me je kmalu vodil do tega, da sem svoje znanje in izkušnje uporabil za pomoč drugim. Začel sem delovati kot terapevt in mnogim na osnovi bogatih izkušenj in globljega razumevanja pomagal tudi z lastno razvitimi cvetnimi kompozicijami ANIMA.

Čez nekaj let je v zgodbo vstopila še moja partnerka Rosanda, univerzitetno diplomirana ekonomistka, ki ji je srce vedno govorilo, da sta njena sreča in življenjsko poslanstvo pot ljubezni. In tako so se cvetni pripravki ANIMA preselili v Slovenijo in tukaj dobili možnost predstaviti se širši javnosti. Prve cvetne vibracijske esence ANIMA so bile ustvarjene leta 2002 in so rezultat mojih raziskav in najinih osebnih izkušenj, z željo najti rešitve za eksistencialne probleme in stanja nezadovoljstva, tako značilna za ljudi današnje dobe.

Alkimija je torej os tega cvetno-terapevtskega sistema. Alkimistične tehnike, upoštevane pri rasti, pobiranju in obdelavi cvetlic, iz njih izločijo življenjsko energijo, ki ne deluje le na neravnovesjih, temveč tudi na njihovem izvoru.
Različno od ostalih cvetnih sistemom, ki v glavnem temeljijo na metodologiji in filozofiji Bachovih cvetnih esenc, katere oče je angleški zdravnik dr. Edward Bach, sistem ANIMA uporablja načela Alkimije za celoten proces ustvarjanja matičnih cvetnih esenc, od pobiranja do laboratorijskega dela.

Pravi čas in kraj pobiranja, poglobljeno opazovanje luninih men, nežno in spoštljivo ravnanje z rastlinami in niz astroloških podrobnosti povezanih z ritmi narave, združeni z energijo, naravnanostjo in srčnostjo alkimista, prispevajo k temu, da delujejo cvetovi drugače in bolj učinkovito ter hkrati nežno in globoko, saj je transformacija žive fizične rastline v »tekočo rastlino« vedno živa in vitalna.
ANIMA mešanice prebudijo potencial Jaza in ga utrdijo, da se lahko sooči z vzroki trpljenja našega obstoja. Na ta način cvetne esence pomagajo ljudem ponovno vzpostaviti dobro počutje, ravnovesje, zdravje in harmonijo, da se lahko soočijo s številnimi neugodnostmi, fizičnimi, čustvenimi in duhovnimi težavami, kar lahko povzamemo kot skupne težave našega obstoja.

Rosanda Verglez in Andrea Cattapan

FILOZOFIJA
Kot pravijo modreci »zunanjost izkazuje notranjost…«. Estetika in oblika neposredno prevajata esenco tega, kar obstaja navznoter. Materija v svoji zunanji podobi izraža notranjost oziroma substanco, ki oživlja obliko. Zunanja lepota je neposredno povezana z lepoto esence, ki jo vsak nosi znotraj sebe; zato, da bi dolgoročno izražali ter zagotavljali našo zunanjo lepoto, so estetska zdravljenja omejena in pogosto ne trajajo dolgo. Nepreklicno moramo posegati v stanje harmonije, ravnovesja, polnosti in notranjega miru znotraj nas. In to je tisto, kar v našem podjetju počnemo! Nenazadnje, cvetlične mešanice ANIMA delujejo na vašem notranjem redu tako, da se to lahko prevede in manifestira v vas kot spontana in naravna lepota, harmonija in estetika. Z najinim delom si zato prizadevava ljudem predstaviti njihovo resnično in večno lepoto, to čistost, ki je značilna za vsako bitje.

NAMEN KOMPOZICIJ
1 – Integracija duha, duše ter kognitivnih in senzoričnih funkcij v fizično telo in na celotno biokemijsko strukturo organizma.

2 – Uravnoteženje in usklajevanje bioritmov znotraj posameznika, tako da so dejanja našega vsakdanjega življenja plod volje duha in inteligentnih ukazov duše.

3 – Osvoboditev in poudarjanje izražanja talentov, lastnosti in prirojenih potencialov, ki so prisotni v vsakem od nas.

4 – Spodbujati izražanje naravne lepote vsakega posameznika.

Pokukajte na ANIMA cvetne kompozicije

Dodaj odgovor