Blog

Umeboshi

V japonski kulinariki so cenjene že več kot 1000 let, makrobiotika pa poudarja njihovo jang energijo, ki je izredno pomembna za ravnovesje tako na telesni kot psihični ravni.

Preberi več »
Blog

Shatavari

Rastlina šatavari (lat. Asparagus racemosus) je vrsta indijskega beluša (zato jo pogosto tako imenujemo).

Spada med adaptogene ~ mi jim pravimo kar “pametne rastline” 🙂

Te namreč v telesu delujejo prav tam,

Preberi več »
Blog

Matcha

Z naravno prisotnim kofeinom, aminokislinami, L-teaninom, vitamini in minerali deluje spodbudno, hkrati pa poskrbi za sprostitev in dobro počutje.

Preberi več »
Blog

Biodinamično vrtičkanje

Biološko-dinamična metoda ali na kratko BIODINAMIKA je najstarejša sonaravna metoda pridelovanja ŽIVE HRANE. Ne gre le za način kmetovanja temveč tudi za način življenja.
Pravzaprav je življenjska filozofija.

Preberi več »
Blog

Mogočna vez med ingverjem in kurkumo

Gre za dve tesno povezani rastlini, za katere je znano, da delujejo protivnetno, hkrati pa se aktivni in glavni sestavini nekoliko razlikujeta. To močno ~ mogočno prijateljstvo ohranjata s sinergičnim delovanjem in spodbujanjem.

Preberi več »