In ta je noro dobra tudi topla…
Potrebujemo
brokoli
česen
korenino ingverja
dve do tri limeti
svež peteršilj
sezamova semena
indijski oreščki
tamari sojino omako
kokosovo maščobo
taprava sol
poper
olivno olje
Priprava
Tokrat bomo najprej pripravili aromatični limetin sok (v katerem bo potem brokoli, ves utrujen od kuhanja, nekaj časa počival). Sok lahko pripravimo tudi dosti prej, saj se tako vse sestavine med seboj dodobra spoznajo in ustvarijo pravo simfonijo okusov.
Na kokosovi maščobi na hitro prepražimo sesekljan česen, naribano korenino ingverja (ne preveč, da ne zasenčimo ostalih sestavin), indijske oreščke in liste peteršilja. Zalijemo z malo tamari sojine omake in zmešamo z limetinim sokom. Dodamo še poper in pustimo soku čas.
Brokoli v osoljeni vodi dušimo par minut. Še vročega dodamo našemu soku in ju pustimo, da se združita v eno. Dodamo malo olivnega olja, potresemo sezamova semena in postrežemo kot prilogo vsemogočim jedem ali pa kot glavno jed s popečenimi kruhki.