Gersonova terapija

“Naj vam postane pomembno, kaj vnašate vase. To se ne nanaša samo na hrano za telo, temveč tudi na misli, čustva.” Izbirajte čisto, naravno, izvorno hrano. Na telesni ravni so to ekološko pridelana živila in čista, neoporečna voda, na drugih ravneh pa odprto srce, čiste misli in strast do življenja.”


Gersonova terapija je dovršena, sodobna, alternativna in naravna terapija, ki izkoristi samozdravilne mehanizme telesa pri odpravljanju kroničnih, izčrpavajočih bolezni.

Dr. Max Gerson je zdravil na stotine pacientov in je nenehno razvijal in izpopolnjeval svojo terapijo vse do svoje smrti, leta 1959, pri starosti 78 let. Njegov najslavnejši pacient je bil nobelovec dr. Albert Schweitzer, ki ga je Gerson ozdravil napredovalega diabetesa pri starosti 75 let. Schweitzer je zapisal: “Po mojem mnenju je dr. Gerson eden največjih genijev v zgodovini medicine.”

Cilj Gersonove terapije je obnoviti in pozdraviti telo, pri čemer podpira vse pomembne metabolične potrebe, tako da vsak dan preplavi telo s hranilnimi snovmi iz devetih kilogramov ekološko pridelanega sadja in zelenjave.

Telo zaradi degenerativne bolezni vedno teže ustrezno izloča odpadne snovi, kar ponavadi povzroči odpoved jeter in ledvic. Da bi to preprečili, pri Gersonovi terapiji intenzivno razstrupljamo telo. Tako izločimo odpadne snovi, obnovimo jetra, znova aktiviramo imunski sistem in obnovimo poglavitne obrambne sisteme telesa – encimskega, mineralnega in hormonskega. Z velikodušnimi količinami izjemno kakovostne hrane povečamo razpoložljivo količino kisika, razstrupljamo in okrepimo presnovo, zato se celice in celotno telo lahko obnovijo, ozdravijo in preprečijo nastanek bolezni v prihodnosti.


Nobena terapija ne deluje vedno in pri vsakomer
. če vam kdo govori drugače, vam ne predstavlja dejstev. Pomembno je, da se ob izbiri terapije dobro počutite. Izberite terapijo, ki se vam zdi najbolj smiselna.


Razlog učinkovitosti Gersonove terapije pri tolikšnem številu različnih obolenj je v tem, da obnovi neverjetno sposobnost telesa za samozdravljenje. Gersonova terapija direktno zdravi vzrok bolezni, namesto da bi zdravila samo njene simptome.

Dodaj odgovor