Kitajsko leto zemeljskega psa in Feng shui 2018

Kitajska metafizika
Kitajska metafizika je del taoistične filozofije, ki se je razvila pred več kot pet tisoč leti. Je znanje, ki temelji na proučevanju energije, ki jo poimenujemo Qi. Vse temelji na principu ravnovesja med Yinom in Yangom, povezanostjo med petimi elementi (les,ogenj, zemlja, kovina in voda). Dolga stoletja proučevanja narave, človeka in vesolja so botrovale razvoju različnih vej metafizike, kot so tradicionalna kitajska medicina, Qi Gong, Tai Chi, branje obraza, BaZi, Feng Shui…Feng shui je veda, ki proučuje naravo in okolje v katerem živimo, BaZi astrologija pa se ukvarja z analizo naše usode, ki pa nikakor ni zapečatena. Skozi oči metafizike je fiksen majhen del, ki ga beremo v astroloških kartah. Prav to branje je osnova za spremembe, ki jih lahko s pomočjo Feng Shui-ja in naših skritih potencialov, uravnovesimo oziroma spremenimo.

Kitajsko leto zemeljskega psa
Energije se spreminjajo iz ure v uro, kljub temu pa ima vsako novo leto svojo posebno energijo. S 16. februarjem 2018 prehajamo v leto zemeljskega psa, ki bo za vsakega od nas pisalo svojo zgodbo. Na splošno leto nosi energijo, ki jo lahko opišemo kot vzpon na goro, kar kaže na to, da je pred nami leto, vztrajnosti, moči, usmerjenosti k cilju, hkrati pa element zemlje predstavlja tudi varnost in zaupanje. Prepletanje teh energij bo pisalo različne zgodbe. Pes v sebi skriva energijo zemlje, ognja in kovine, kar lahko privede do nesoglasij in transformacije sistemov, s tem pa tudi sprememb v ekonomiji. Ja leto preizkušenj, v katerem najmočnejši prilezejo na vrh. Pes je delaven in njegova energija nas bo, ko bomo zavihali rokave in nekaj naredili, tudi podpirala. Ker je ambiciozen in vztrajen, moramo paziti, da nas ne privede do preutrujenosti.
Leto bo terjalo veliko naporov, zato ne pozabite nase in poskrbite za svoje zdravje, zelo dobro si postavite prioritete, posvetite se sebi in ne pozabite tudi na bližnje. Nikakor ne bo odveč posvetiti pozornost hrani, ki jo uživamo, hkrati pa je zelo priporočljiva umirjena vadba, s poudarkom na raztezanju. Za sproščanje seveda meditacija.

Feng shui 2018
Naš dom je živo bitje in ima točke na katere pritisnemo, da nas podpre ali pa nam z nepravilno aktivacijo pripelje negativne efekte. V letu 2018 bodo ugodne energije vladale na jugovzhodu, jugu, jugozahodu in severozahodu. Zelo ugodno je, če se tu nahajajo vaša vhodna vrata, spalnica ali delovna soba. Najmanj ugoden  sektor leta pa je sever, zato ga pustite čim bolj pri miru in se skušajte izogniti  kakršnikoli renovaciji.

besedilo: Daniela Srpčič, praktikantka kitajske metafizike

Za bolj podrobne napotke, nasvete in predloge, kako izkoristiti energije posameznega leta, je potrebno izdelati osebno BaZi karto ter podrobno pregledati tloris stanovanja.

Daniela Srpčič vam bo na voljo tudi z osebnim svetovanjem, kjer boste lahko dobili vse potrebne informacije in napotke, da bo vaše življenje kar se da uspešno.

V kolikor bi se želeli dogovoriti za tovrstno osebno svetovanje, nas o terminih in ceni povprašajte v Meti ali po telefonu 040 585 788.

Dodaj odgovor