Liposomski vitamini

LIPOSOMSKI VITAMINI

LipoLife so visokokakovostni, zelo absorbirajoči liposomskimi izdelki, ki izjemno hitro poskrbijo za izboljšanje zdravja in dobrega počutja.

Družino LipoLife izdelkov so razvili vodilni umi v industriji in so izdelani v evropskem laboratoriju, z uporabo komponent le evropskega izvora. Biološko razpoložljiva dopolnila na podlagi znanstvenih raziskav in uporabe zahtevne tehnologije zagotovljajo izjemne dosežke za zdravje.

Ime liposom izhaja iz dveh grških besed: „lipos“ – maščoba in „soma“ – telo. Mikroskopski mehurček je sestavljen iz vodnega jedra, zaprtega v enega ali več fosfolipidnih slojev. Z drugimi besedami, liposom je majhen mehurček oziroma krogla iz fosfolipida (v našem primeru, fosfatidilholina iz gensko nespremenjene soje). To je isti material, iz katerega so sestavljene naše celične membrane. Ti mehurčki se lahko napolnijo s snovmi, kot so vitamin C, glutation ali celo z zdravili.

Liposomi imajo zmožnost, da prenašajo bodisi vodo ali v maščobah topne snovi, zaradi česar so idealen sistem dostave.

Liposomski sistem za dovajanje ima mnoge prednosti pred oralnim uživanjem. Ko zaužijemo običajno kapsulo ali tableto, mora le-ta najprej potovati iz ust skozi prebavni sistem, da se končno lahko absorbira v tankem črevesju. Med tem procesom, prebavni encimi v ustih in želodcu, prebavne kisline, žolčne soli in različna črevesna flora, lahko oslabijo hranila, preden se dokončno presnovijo v jetrih in so na voljo telesu. Ta celoten proces upočasni in zmanjša biološko razpoložljivost hranilnih snovi.

Fosfolipidi so neprepustni za različne prebavne sokove, kar pomeni, da so liposomi popoln dostavni sistem snovi, ki reagirajo s kislinami in encimi. Ko liposomi enkrat dosežejo tanko črevo, se absorbirajo naravnost v krvni obtok, od koder vstopajo v celico. Hranila se na ta način dostavijo točno tja, kjer so potrebna.

Dodaj odgovor