Malce posebna solata s pečenim korenčkom in črno kumino

Potrebujemo
korenje
svežo mlado špinačo
avokado
čičeriko (vloženo)
mozzarello (po želji vegansko)
ghee maslo (ali pa vegansko)
sol in kajenski poper
semena črne kumine
neoluščen sezam

Priprava

Pa začnimo s pečenim korenjem
Ker je recept nastal v kampu brez pečice, je tole različica pečenega korenčka iz ponve. Če se nam ljubi (oziroma če imamo dovolj časa), ga pripravimo v pečici. Čeprav priznam, da je bil tale res dober.

Torej, če dobimo kakšne manjše korenčke, super. Sicer pa korenje narežemo na tanjše trakove, jih solimo in začinimo s kajenskim poprom. Na ponvi stopimo toliko masla, da bo korenček malo zaplaval. Pečenje nam vzame dobrih 10 minut oziroma dokler ne dobimo lepe hrustljave skorjice.

Pečeno korenje je že samo po sebi superr stvarca. V našem primeru gre v solato, med drugim je tudi izvrstna priloga ali zgolj popestritev na krožniku. Če ga zadnjo minuto pečenja posujemo s parmezanom in ga kar tako, recimo eno popoldne postrežemo s kakšno pomako… Nas lahko skrbi le to, da se bodo obiski kmalu spet najavili 🙂

Na vrsti je sestavljanje solate
Medtem ko čistimo mlado špinačo in lupimo avokado, na ponvi rahlo pražimo semena črne kumine in sezam. Na krožnik gre najprej mlada špinača, ki ji sem ter tja vrinemo pečen korenček, na koščke narezan avokado, oprano čičeriko, nadaljujemo z natrgano ali naribano mozzarello in na koncu posujemo s praženimi semeni.

PA ŠE BOLJ POSEBEN SOLATNI PRELIV
Z medom, gorčico in jalapenom

Potrebujemo
2 žlici medu
1 žlico gorčice
2 ekološki limoni
olivno olje
sol
vložen jalapeno (ali jalapeno omako)
svež timijan

Priprava
V manjši posodi z metlico najprej zmešamo med in gorčico. Dodamo limonin sok, malo naribane limonine lupinice, olivno olje, sol, na drobno sesekljan jalapeno (ali nekaj kapljic jalapeno omake) in svež timijan. Vse skupaj samo še dobro premešamo. Preliv lahko pripravimo vnaprej, le ne pozabimo, da bo zaradi jalapena vedno bolj pikanten.

Dodaj odgovor