Mineralni make up

Ličila iz mineralov so poznali že v starem Egiptu. Narejena so iz mineralov, ki se nahajajo v zemeljski skorji. Minerale zmeljejo in obdelajo z različnimi naravni mineralnimi barvami in tako dobijo pestro paleto različnih barvnih odtenkov.

Bistvo in prednost mineralnih ličil:
–    ne vsebujejo nobenih sintetičnih sestavin
–    brez smukca, alkohola, umetnih barvil in dišav
–    brez pigmenta carmine, ftalatov, silikonov, sintetičnih konzervansov, parabenov…

Mineralni make up iz povsem naravnih sestavin je primeren tudi za najbolj občutljivo kožo. Ker so minerali sami po sebi antimikrobni in antibakterijski, konzervansov sploh ne potrebujejo.

Mineralni ličila pustijo koži dihati, se ne usedejo v pore, jih ne mašijo in posledično ne povzročajo aken. Poleg tega na kožo delujejo protivnetno, antimikrobno in pomirjevalno. S cinkovim oksidom in titanovim dioksidom (povsem naravni sestavini) nudijo tudi učinkovito mineralno UVA in UVB zaščito.

Uporabljamo jih na vseh tipih kože – tako na občutljivi, suhi in zreli, kot tudi na mastni, problematični koži ter koži, nagnjeni k različnim alergijam ali dermatološkim težavam.

Mineralni pudri v prahu niso klasični suhi pudri. Koža se na minerale odziva drugače kot na sintetične suhe pudre, zato mineralne pudre uporabljajo tudi na zelo suhi koži, saj kože ne izsušijo.

Dodaj odgovor