Nasmeh

Nasmeh je svetloba na obrazu in toplina srca

V tem hitrem svetu nas vedno več počne malenkosti ali pa velike stvari, ki morda niso povsem v skladu z našim srcem. Bolj ko smo vpeti v zunanjost, tem bolj zgubljamo tudi stik s samim sabo. Prav tako nam sama vesoljna energija z nekim namenom otežuje notranji pogled in kaj kmalu se nam pripeti to, da pravzaprav ne vemo več, kaj je tisto, za čemer hrepeni naše srce.
Ko govorimo o srcu, mislimo na tisti notranji jaz, na našega duha, ki si neutrudljivo prizadeva pokukati na plano. In ko nam neke neznane sile postavljajo ovire na poti do našega zadanega cilja, nikoli ne pomislimo, da morda ta cilj le ni v skladu z nami. Da nam ovire prinaša nezavedni del nas, ki nas na vsak način želi popeljati v svet srca. Naš pravi svet.

Naše srce si želi enakega tempa kot naš neustavljivi um. Za to nežno bitjece pa je um prehiter in preobremenjen. Srce, naš duh potrebuje mir in čas, da lahko znova zasije v svoji veličini. In predvsem potrebuje pozornost. Predstavljajmo si majhnega otroka, ki bi bil neustavljiv v raziskovanju, če bi mu dopustili in prisluhnili. Mar niso ravno otroci tisti, ki še znajo poslušati srce, ki mu neizmerno želijo slediti in prisluhniti? Mar ni naše srce, naš duh pravzaprav naš notranji otrok, ki nikoli povsem ne ugasne?

čŒe je naše srce naš notranji otrok…predstavljajmo si, koliko solz je že pretočilo na račun naše resnobe, zaskrblenosti in teže, ki jo vnašamo v življenja.
Njegova edina želja je, da stvari nehamo jemati tako resno in se pozabavamo, smejimo, pa tudi če neumnostim. Obarvajmo naša vsakdanja življenja z igrivostjo. Prepustimo se domišljiji in vsaj dvanajstkrat na dan obrnimo ustne kotičke navzgor.
Ko nam to pride v navado…nam zbledijo tudi navadne skrbi.

In kako to naredimo? Bolj enostavno kot si lahko zamislimo. Potrebujemo le odločitev. Enostavno in edino odločitev.

Pozabimo malo na skrbi, pozabimo na zunanjost…ta nikoli ne bo popolna.

Popolnost se skriva v enem samem nasmehu

Nataša Kolmanko

Dodaj odgovor