Navdih

NAVDIH

Poznamo čudovit rek : ” Zgledi vlečejo.”
Vedno sem ga razumela v pomenu dobrega…četudi je opaziti, da vlečejo zgledi vseh vrst… Zanimivo je opazovati, koga si sami vzamemo za vzgled, ko se želimo premakniti?
In enako navdihujoče je raziskovati, v čem smo morda zgled mi sami 🙂
So to barve naše garderobe, drža našega telesa, je to naše kuhanje ali računanje ali gibčnost, način bivanja, ravnanja in delovanja, sposobnost izražanja ali izostren način razmišljanja, zmožnost povezovanja ali sij Tišine, ki zaobjame vse navzoče v naši prisotnosti, je to morda humor, s katerim obarvamo vsakdanje izzive ali globina sočutja, ki nepristransko veje iz nas…nekomu je morda zgled preprostost, nekomu znanje, nekomu modrost…spet drugemu nevsiljivost, ustvarjalnost, pozornost, redoljubnost, vzdržljivost, natančnost, točnost, predanost, spontanost, inovativnost, nesebičnost, spoštljivost, drznost, živost, odločnost ali sprejemljivost…
In se razširjamo dalje…
V čem želimo postati še večji, še močnejši vzor? S čim lahko eden drugega brezmejno navdihujemo?
Kajti prav Vsak od nas je Darilo!
V vesoljnem obstoju še nikjer in nikdar ni bilo in tudi ne bo nikogar s točno tako kombinacijo edinstvenosti in čarobnosti.
Ko se tega zavemo in ko to Resnično Cenimo in temu Neomajno in Predano sledimo, za naše Življenje to postane dobitna kombinacija.
Vesoljni Osebni Jack Pot 🙂 🙂
Odlični namreč lahko postanemo v vsem, česar se polotimo z Iskrenostjo in z gorečo Željo v Srcu. Izbiramo lahko na neštetih področjih, doba in planet, na katerem živimo, pa nam nudita številne možnosti izražanja. Dozdevno omejujoče faktorje si vselej lahko zamislimo samo kot tiho podvprašanje: Pa si tega res želiš? Kadarkoli je odgovor pritrdilen, se okrepi odločnost, izpuhtijo
dvomi, delovanje ni vprašanje vztrajnosti, ampak najbolj logična naslednja poteza, poti se odpirajo bolj kot ne samodejno, sočasje dogodkov nastopi kot v najbolje zrežiranem filmu in ob vsem skupaj smo prežeti z nepopisno blaženim občutkom lahkotnosti. Kadarkoli nam uspe prepustiti se vodstvu Srca, ki mu je Razum zvesti in cenjeni sopotnik, smo obogateni s Svobodo najglobljih razsežnosti.
No…Kaj pa če…
Se svojega vpliva sploh ne zavedamo in se zato zdi neznaten…
Ali pa smo v občudovanju dosežkov drugih ljudi postavili svojo lastno pomembnost na opuščen tir…
Včasih pa se (povsem neprimerno) primerjamo z nečim (povsem neprimerljivim) okoli nas…
Potem se je priporočljivo spomniti naslednjega:
Vsi smo med seboj povezani. Vse je med seboj povezano.
In v nekem pogledu imamo vsi vpliv na vse…
Posredno ali neposredno, zavedno ali nezavedno, hote ali nehote… Vsaka naša vibracija sproži valovanje…in valovanje sproži nadaljne valovanje…in valovi se nas v nenehnem gibanju dotikajo prav tam, kjer je učinek najbolj potreben. Zavestno skrbništvo za odkrivanje in naravnavanje in negovanje lastne frekvence občutim kot privilegij in blagoslov. Spoznanja, česa vse smo sposobni s tako preprostim načinom delovanja, so osupljiva. Zgodbe, ki si jih vrtimo na platnu notranjih samogovorov, vse hitreje postajajo manifestirana resničnost. Zato ne samo da ni zanemarljivo, ampak je nadvse pomembno, da med našimi ušesi resnično prebiva naš najboljši Prijatelj. Prepoznamo ga po tem, da so njegova mnenja in opažanja polna navdiha, konkretnih idej in prepojena s sladko Radostjo, ki svojo opojnost nevpadljivo a silno učinkovito širi po celem telesu in še navzven.

Kar prihaja iz Srca, je zagotovo Navdih…Nekomu…Nekje…

In ni pomembno, ali bomo kdaj izvedeli…
Pomembno je le, da Občutimo v Sebi.

Vsem nam želim jesen, polno malih in velikih Navdihov 🙂 🙂

Meta Palčič

Dodaj odgovor