Obletnica

Nasanjana v Srcu. Rojena iz Želje. Vzklita na polju poguma in navdušenja, ukoreninjena z redom in skromnostjo. Izpostavljena vremenskim prilikam raziskovanja, učenja, vztrajanja, zorenja… Zalivana z iskrenostjo in poštenjem pridnih rok, obogatena z vitamini soustvarjanja, negovana s potrpežljivostjo in iskrivostjo.
Da bi njeni plodovi imeli neprecenljivo Moč. Da bi ljudje v njenih darovih prepoznali resnično vrednost. Da bi v njej začutili lastno vrednost. Ki se ne imenuje potrošnik, ampak dobrodošel Gost. Gost, ki ni le Učenec, ampak vselej tudi Učitelj.
Katerega obisk se ne konča z blagajniškim računom, ampak je opremljen z znanjem in do vrat pospremljen z Lučjo Cenjenja, ki se zagotovo zmore širiti naprej.
.
Rada si predstavljam, da so v moji “METI” ljudje vselej obdarovani s semeni, ki ne pristanejo v nakupovalnih vrečkah, ampak vzklijejo v Srcih. Da niso akcije in popusti in novosti edini razlog, ki privlači. Ampak da je zares čutiti dodano vrednost, ki se ne da opisati v reklamnih spotih. Vrednost, ki jo v času jumbo plakatov zmore zaznati vsak, ki še zna osnovno abecedo Življenja samega.

Ne verjamem več, da obstaja nedosegljiva popolnost. Stremljenje k tej izmuzljivi iluziji me je nemalokrat peljalo na stranpoti nezadovoljstva in me oropalo mnogih srečnih zdaj-ev.
Zdaj vem, da zadostuje Polnost, ki jo izražamo po svojih najboljših močeh. Zadostuje predanost Vrlinam, katerim je vredno posvečati svoj čas in Energijo. Zadostuje pripravljenost opustiti površinska družbenonormirana prepričanja, ki smo jih z leti sprejeli za svoja, ker smo zunanjim vplivom verjeli bolj kot sami sebi.
Zadostuje pripravljenost – končno vzeti svojo moč nazaj!
In v svojih celicah znova občutiti obilje, ki je neusahljivo.
.
Ne poznam dovolj veličastnih besed, s katerimi bi vam zmogla orisati občutek, ko zvečer zaklepam mojo “METO”… Koliko hvaležnosti se pretaka skozme…
Koliko Cenjenja…In kako globoko spoštovanje čutim do Življenja vsakega posameznika, s katerim sem ta dan imela privilegij izmenjati zgodbe, izkušnje, opazovanja, spoznanja…
In bi vse velike plakate tega sveta zamenjala s sporočilom,
kako ČUDOVITI IN NEPRECENLJIVI smo!!! Vsak zase in vsi skupaj. S svojimi muhami in čebelami vred. Kako smo v svoji Edinstvenosti vselej ravnopravšnji!
In v svoji koreniti Preprostosti najprimernejši!
In tega občutka ne prodajamo v vpadljivih škatlicah, opremljenih z rokom trajanja.
Ni praška, ki bi lahko obljubil učinek takojšnje in trajne vznesenosti.Zdravilo je že po čudežni naravi vgrajeno v naše telo. A ga je potrebno opaziti, priznati, hraniti in negovati… Naše SRCE je tega vredno. 🙂
Zato ne praznujmo le obletnic, ampak se sleherni dan nagradimo s hvaležnostjo Življenju, ki nam je podarjeno in z roko v roki plešimo radostni ples sobivanja.

HVALA VAM, HVALA MENI, HVALA NAM. 🙂 🙂 🙂
Meta Palčič

Dodaj odgovor