Ohrovtek & brokoli v pečeni polenti

potrebujemo
500g koruznega zdroba
brstični ohrovt
brokoli
sol in poper
nekaj žlic masla*
200g grškega sira*
parmezan*

*veganskega ali pa ne

predpriprava
Pečico prižgemo na 200°C, na ogenj pristavimo posodo z 1,5l vode in le-to solimo.

priprava
Za začetek vsak mali brstični ohrovt narežemo na štiri dele, brokoli pa oskubimo tako, da dobimo mini brokolinije. To družbo par minut savnamo (kuhamo nad paro). Če za to nimamo posebnih (bambusovih) pripomočkov, enostavno v skledi zavremo vodo ter nad skledo za par minut postavimo cedilo z ohrovtki in brokolijem.

Naša voda je verjetno že zavrela, zato vanjo stresemo koruzni zdrob, tega pa par minut mešamo z metlico. Še vroči polenti dodamo nekaj žlic masla in malo popra.

Polenta bo debela kak centimeter, zato za peko uporabimo klasičen tačrn pekač. Najprej ga premažemo z maslom, nato pa polento lepo porazdelimo po pekaču. Vanjo sedaj z občutkom vtaknemo brstični ohrovt, brokoli in na koščke narezan grški sir. Na koncu jo posujemo s parmezanom in postavimo v ogreto pečico. Polento pečemo dobre pol ure.

Reč postrežemo z rukolinim pestom ~ ki ga mimogrede naredimo v petih minutah 🙂

RUKOLIN PESTO

potrebujemo
100g rukole
50g cedrinih oreščkov*
en mini strok česna
žličko limoninega soka
2 žlici olivnega olja
sol in poper
mlet koriander
pa še malo čilija

*ki jih lahko nadomestimo z mandlji ali pistacijami

priprava
Torej, vse sestavine stresemo v mešalnik in zmiksamo v pesto. To je to.

Dodaj odgovor