Potrebujemo
250 g svežih (ali posušenih) jurčkov
200 g instant polente
3 žlice gomasia (praženega sezama s soljo)
30 g ghee masla
1 čebula
peteršilj
poper
ščepec himalajske soli
olivno olje
Priprava
Jurčke očistimo in jih narežemo na koščke. Na ponvi segrejemo olivno olje, dodamo sesekljano čebulo in jurčke ter dušimo 10 minut oziroma toliko časa, dokler voda povsem ne izhlapi. Na koncu začinimo s soljo, poprom in sesekljanim peteršiljem.
V drugi posodi zavremo osoljeno vodo, postopoma dodamo polento in kuhamo približno 5 minut. Primešamo ghee maslo in gomasio, prelijemo v pekač in na koncu dodamo še gobe. Počakamo, da se polenta strdi in nato postrežemo.
Namig: Gomasio lahko nadomestite z naribanim parmezanom, če vam telo in okus to dopuščata. Zelo okusna pa je tudi kombinacija obojega.