Razširjena zavest

“Če želite odkriti skrivnosti vesolja, razmišljajte v smislu energije, frekvence in vibracije,”je dejal Nikola Tesla. In taisto reč so v preprostejših besedah vedela že mnoga starodavna ljudstva…

Zdajšnji človek pa je neizmerno zaverovan v pravilnost svojih načel. Za svoja najvišja merila, tista, ki ga v nekaj popolnoma prepričajo, – še vedno uporablja dokaze zgolj na ravni fizičnega sveta. Vse manj je celo nujno, da številke in trditve prihajajo iz strokovnih ali znanstvenih krogov. Zdajšnji človek je zaslepljen do te mere, da si v nikakršne podatke očitno ne upa niti podvomiti, saj so jih vendar samooklicane eminence povedale po televiziji… Medijski bogovi neutrudno in z vse večjo intenziteto vplivajo na naše dojemanje resničnosti in še preden se zavemo, programi samodejno delujejo skozi nas… Medtem, ko mi glodamo navržene, že stokrat obrane kosti, in se krešemo v mnenjih kozmetičnih pomenov, – se v ozadju namerno sprejemajo usodo kroječa se besedila brez prečiščevanja in razkuževanja.
Ker imamo tak Sistem… Ker Sistem sam sebi to omogoča.

V narobe svetu živimo, vam rečem… Dobesedno-v narobe svetu.
Ali pa morda jaz že ves čas stojim na glavi 🙂 🙂

Kako bi se počutili in kako bi se obnašali, če bi jutri v množičnih sredstvih obveščanja završala novica, da je dokazano, da smo bili uročeni in da se lahko prebudimo tudi brez prinčevega poljuba 🙂
Da imamo izbiro, ostati uročeni, omejeni in nebogljeni ali pa se prebuditi v sicer neznano, a obetajočo, navdihujočo in pomirjajočo Resnico… Kaj bi storili?
Saj vem, v tropu je toplo….
Ampak… v tropu tudi smrdi…

Biti buden je izbira. Vsaj za tiste, ki se še spominjamo, da budnost obstaja…
In vsi, ki se še spomnimo, morda lahko nežno prebujamo tiste, ki so pozabili…
Ker prav enostavno ta hip ni za nikogar.
Zavedanje razširjene zavesti je nujno, da bi razblinili strahove in okrepili svojo Moč.
Ne tisto, ki vse bolj vlada svetu… ampak tisto pravo, prvinsko, zasenčeno in spretno zakrito Moč. Ker, če bi se je spomnili nazaj, bi ne doživljali več igre kot lutke, ampak bi v njej prevzeli vlogo, ki nam pripada…Dopustili bi si več Srčnih dejanj in s Toplino bi odstranili okove, ki nas že stoletja držijo cepetajoče na mestu. Ljubezen in sožitje bi prepoznali kot edino zdravilo za nastale rane…

Eden po eden… korak po korak… z neomajnim zaupanjem… z neusahljivo vztrajnostjo… z najglobljo srčnostjo…
Vse več nas je, ki nas ni strah.
Biti zgled, da radostne vibracije presežejo vse omejitve, da so najbolj preproste reči najbolj učinkovite, da je ustvarjalnost iz navdiha čudovito gorivo, da je domišljija prava podlaga za vedrino, da pošteno opravljeno delo prinaša globok in miren sen in da noben virus v resnici ne ogroža zavesti, ki smo jo prepoznali izven okvirov vsiljenih omejitev.

Kamor usmerjamo pozornost, tja teče energija. (Vem, ponavljam se že trideset let 🙂 )
Zato se vsak dan sproti znova in znova odločajmo spremeniti tiste tokove navad, ki so nas posrkali vase, ko nismo bili pozorni… in nas ne polnijo, ampak praznijo…
Vsak dan sproti se vsak na svoji poti vprašajmo, kaj nam razpoloženje dviga in kaj nam jemlje voljo in pogum… Saj vendar nismo brezosebni stroji, da bi se dovolili polniti s podatki, ki nas vlečejo navzol… Pripovedujmo si zgodbe, iz katerih veje Življenje. Vsak dan sproti se domislimo, kako bi v svoji koži in na svoj način lahko prispevali k bolj zdravi, bolj veseli in iskreni družbi.

Različni smo, bolj kot si dovolimo biti… In enaki smo, bolj kot smo pripravljeni dojeti…
Bogatejši smo, kot si mislimo in naš Duh je zmogljivejši, kot mu to priznavamo…
Združuje nas isti Izvor in razdružuje nas isti program.
Komu bomo dovolili, da prevlada?
Ko začnemo eden drugega ocenjevati in soditi, primerjati, zasmehovati ali kritizirati, si manejo roke tisti, katerih prastaro načelo je: Deli in vladaj!
Tako malo nas živi v tej naši deželi, da bi se vendarle lahko začeli zavedati naše enkratne biserne vrednosti. Vsak od nas nosi v sebi kvalitete visokega sijaja… Moč za spremembe narašča, ko držimo skupaj, ko želimo odkrivati dobro v ljudeh, ko sosedu privoščimo odličen pridelek in prijatelju čestitamo za uspeh, ko se cenimo in podpiramo, ko drug drugega vzpodbujamo in ko nam Srca odpira zlati ključ radostne prepletenosti.

Življenje ni zabetonirana kocka dejstev, pravil in omejitev.
Je mnogo, mnogo, mnogo več…
Lahko ga odživimo v ozkem udobju znanega ali pa si drznemo raziskati njegove resnične razsežnosti…

Meta Palčič

Dodaj odgovor