Akcija!
Eterično olje ČAJEVEC

Čajevec – BIO eterično olje
Melaleuca alternifolia

Čajevec, imenovan tudi melalevka ali čajno drevo, izvira iz Avstralije, kjer so ga aborigini uporabljali kot učinkovito razkužilo za rane. Eterično olje čajevca je zaradi širokega spektra antiseptičnega in antimikrobnega delovanja eno najbolj znanih in razširjenih.

Eterično olje ČAJEVEC

7,21 5,77

Črtna koda

Količina

Znamka

Šifra: 1820 Kategoriji: , Product ID: 6749

Opis

Čajevec – BIO eterično olje
Melaleuca alternifolia

Čajevec, imenovan tudi melalevka ali čajno drevo, izvira iz Avstralije, kjer so ga aborigini uporabljali kot učinkovito razkužilo za rane. Eterično olje čajevca je zaradi širokega spektra antiseptičnega in antimikrobnega delovanja eno najbolj znanih in razširjenih. V aromaterapevtskih mešanicah ga uporabljamo za pomoč telesu v borbi proti raznim okužbam, kot tudi za krepitev naravne odpornosti telesa. V inhalacijah blaži težave z dihali. V kozmetiki je zelo koristen pri negi mastne in aknaste kože, v šamponih pomaga odpravljati prhljaj. Je sestavina mnogih naravnih dezodorantov in izdelkov za nego nog. Z njim lahko ublažimo manjše površinske ureznine, opekline in okužbe.

V mešanicah se dobro ujema z: Geranija, Žajbelj, Sivka, Limona, Mirta, Rožmarin, Ho-wood …

Dodatne informacije

Črtna koda

Količina

Znamka

Info&sestava

Botanično imeMelaleuca alternifolia
PorekloJužnoafriška republika
Pridobivanjeparna destilacija listov
Vonjlesni, prodoren, rezek, sladkast, svež
Intenziteta vonjamočna
Notasrednja do visoka
Maksimalna koncentracija RIFMdo 10 % (1 do maks. 20 kapljic na 10 ml)

 

Sestavine (INCI): MELALEUCA ALTERNIFOLIA LEAF OIL, LIMONENE*
(*NARAVNA SESTAVINA ETERIČNEGA OLJA)

Uporaba

V kozmetične namene (kot negovalno ali masažno olje za telo): v 100 ml osnovnega olja (mandljevega, jojobinega,…) dodamo do 10 kapljic eteričnega olja.

Nerazredčeno olje lahko po kapljicah uporabljamo za glivice na nohtih.

Eterično olje lahko uporabimo tudi za aromaterapijo.

 

Shranjevanje: hranimo pri temperaturi pod 25°C, zaščiteno pred svetlobo.

Eterično olje je koncentrat. Pred uporabo ga vedno razredčite po priporočenih navodilih.

Opozorilo: Izogibajte se stiku z očmi in s sluznico. Hranite dobro zaprto izven dosega otrok. Ne uživajte! Hranite na hladnem.

Minimum 4 characters