Eterično olje CIPRESA

Cipresa eterično olje
Cupressus sempervirens

Cipresa je zimzelena rastlina, ki lahko uspeva dolga stoletja. V starodavnih kulturah je predstavljala simbol večnega življenja, njene dele so uporabljali kot dragoceno zdravilo in kot aromatično kadilo. Asirski zdravniki naj bi z njo zdravili posledice kačjih ugrizov in bojne rane.

Eterično olje CIPRESA

6,14

Črtna koda

Količina

Znamka

Šifra: 8006 Kategoriji: , Product ID: 6747

Opis

Cipresa eterično olje
Cupressus sempervirens

Cipresa je zimzelena rastlina, ki lahko uspeva dolga stoletja. V starodavnih kulturah je predstavljala simbol večnega življenja, njene dele so uporabljali kot dragoceno zdravilo in kot aromatično kadilo. Asirski zdravniki naj bi z njo zdravili posledice kačjih ugrizov in bojne rane. V aromaterapiji je eterično olje ciprese cenjeno zaradi svojega pomirjujočega in blagodejnega vpliva na počutje in na dihalne poti. Določene učinkovine v njem delujejo poživljajoče in povečujejo prekrvavitev kože, zato se pogosto uporablja pri masažah in v kopelih proti celulitu ter za pomiritev krčev in sprostitev mišic po fizičnih naporih. V kozmetiki se olje ciprese uporablja za nego mastne kože, v moških vodicah za po britju in v dezodorantih.

V mešanicah se dobro ujema z: Sandalovina, Bor, Brin, Geranija, Sivka, Ilang-Ilang, Smilj, Palmarosa, Limona, Bergamotka …

Dodatne informacije

Črtna koda

Količina

Znamka

Info&sestava

Botanično ime Cupressus sempervirens
Poreklo Španija
Pridobivanje parna destilacija vejic
Vonj balzamični, dimni, lesni
Intenziteta vonja izrazita
Nota srednja do visoka
Maksimalna koncentracija RIFM do 4 % (1 do maks. 8 kapljic na 10 ml)

 

Sestavine (INCI): CUPRESSUS SEMPERVIRENS OIL, LIMONENE*, LINALOOL*
(*NARAVNA SESTAVINA ETERIČNEGA OLJA)

Uporaba

V kozmetične namene (kot negovalno ali masažno olje za telo): v 100 ml osnovnega olja (mandljevega, jojobinega,…) dodamo do 10 kapljic eteričnega olja.

Eterično olje lahko uporabimo tudi za aromaterapijo.

 

Shranjevanje: hranimo pri temperaturi pod 25°C, zaščiteno pred svetlobo.

Eterično olje je koncentrat. Pred uporabo ga vedno razredčite po priporočenih navodilih.

Opozorilo: Izogibajte se stiku z očmi in s sluznico. Hranite dobro zaprto izven dosega otrok. Ne uživajte! Hranite na hladnem.

Minimum 4 characters