Eterično olje ILANG ILANG

Ilang-ilang – BIO eterično olje
Cananga odorata

V Indoneziji je navada, da poročno posteljo mladoporočencev prekrijejo s cvetovi ilang-ilanga. V deželah podnebnega pasu, kjer drevo raste (Filipini, Madagaskar, Reunion, Komorski otoki), nosijo njegove cvetove v ogrlicah,

Eterično olje ILANG ILANG

10,89

Črtna koda

Količina

Znamka

Šifra: 6897 Kategoriji: , Product ID: 6754

Opis

Ilang-ilang – BIO eterično olje
Cananga odorata

V Indoneziji je navada, da poročno posteljo mladoporočencev prekrijejo s cvetovi ilang-ilanga. V deželah podnebnega pasu, kjer drevo raste (Filipini, Madagaskar, Reunion, Komorski otoki), nosijo njegove cvetove v ogrlicah, iz olja ilang-ilanga in kokosovega olja pa izdelujejo pripravke za nego las in telesa. Eterično olje ilang-ilanga je zaradi svojega izrazitega in prijetega vonja priljubljeno med ljubitelji aromaterapije, najdemo pa ga tudi med sestavinami mnogih parfumov. Deluje antidepresivno in pomirjujoče, pomaga sprostiti napetost, lajšati stres, tesnobo in nespečnost. V kozmetiki se uporablja pri negi nečiste kože in aken, za nego nohtov, v šamponih proti poškodovanim in krhkim lasem pa tudi v izdelkih za nego po sončenju.

V mešanicah se dobro ujema z: Amyris, Bergamotka, Neroli, Jasmin, Grenivka, Geranija, Sivka, Mirta, Sandalovina …

Dodatne informacije

Črtna koda

Količina

Znamka

Info&sestava

Botanično ime Cananga odorata
Poreklo Madagaskar
Pridobivanje parna destilacija cvetov
Vonj cvetni, sladkast
Intenziteta vonja močna
Nota nizka
Maksimalna koncentracija RIFM do 10 % (1 do maks. 20 kapljic na 10 ml)

 

Sestavine (INCI): CANANGA ODORATA FLOWER OIL, LINALOOL*, BENZYL BENZOATE*, FARNESOL*, BENZYL SALICYLATE*, GERANIOL*, EUGENOL*, ISOEUGENOL*, CITRAL*, ANISYL ALCOHOL*, CINNAMAL*, LIMONENE*, BENZYL ALCOHOL*, CINNAMYL ALCOHOL*, BENZYL CINNAMATE*, CITRONELLOL*
(*NARAVNA SESTAVINA ETERIČNEGA OLJA)

Uporaba

V kozmetične namene (kot negovalno ali masažno olje za telo): v 100 ml osnovnega olja (mandljevega, jojobinega,…) dodamo do 10 kapljic eteričnega olja.

Eterično olje lahko uporabimo tudi za aromaterapijo.

 

Shranjevanje: hranimo pri temperaturi pod 25°C, zaščiteno pred svetlobo.

Eterično olje je koncentrat. Pred uporabo ga vedno razredčite po priporočenih navodilih.

Opozorilo: Izogibajte se stiku z očmi in s sluznico. Hranite dobro zaprto izven dosega otrok. Ne uživajte! Hranite na hladnem.

Minimum 4 characters