Eterično olje MIRA

Mira eterično olje
Commiphora myrrha

Mira je drevo, ki raste v sušnih predelih severovzhodne Afrike in na Arabskem polotoku. Miro omenjajo že v egipčanskih papirusih, Vedah, Stari in Novi zavezi, Koranu, grških in rimskih spisih.

Eterično olje MIRA

14,14

Količina

Znamka

Šifra: 5068 Kategoriji: , Product ID: 6774

Opis

Mira eterično olje
Commiphora myrrha

Mira je drevo, ki raste v sušnih predelih severovzhodne Afrike in na Arabskem polotoku. Miro omenjajo že v egipčanskih papirusih, Vedah, Stari in Novi zavezi, Koranu, grških in rimskih spisih. V deževnem obdobju se iz prerezanega lubja izceja gosta smola, iz katere z destilacijo pridobivajo eterično olje. V kozmetiki se ga uporablja v losjonih in kremah za nego občutljive ter suhe, izsušene in razpokane kože. V aromaterapiji ga uporabljamo za oskrbo manjših ranic, za ublažitev vnetij kože in ob težavah z dihali. Njegov vonj deluje pomirjujoče, zato ga pogosto uporabljajo pri meditaciji.

V mešanicah se dobro ujema: Bosvelija, Sivka, Sandalovina, Amyris, Patchouli, Rožmarin, Cedra …

Dodatne informacije

Količina

Znamka

Info&sestava

Botanično ime Commiphora myrrha
Poreklo Somalija
Pridobivanje parna destilacija smole
Vonj globok, topel, zemeljski
Intenziteta vonja izrazita
Nota nizka
Maksimalna koncentracija RIFM do 3 % ( 1 do maks. 6 kapljic na 10 ml)

 

Sestavine (INCI): COMMIPHORA MYRRHA OIL, LIMONENE*
(*NARAVNA SESTAVINA ETERIČNEGA OLJA)

Uporaba

V kozmetične namene (kot negovalno ali masažno olje za telo): v 100 ml osnovnega olja (mandljevega, jojobinega,…) dodamo do 10 kapljic eteričnega olja.

Eterično olje lahko uporabimo tudi za aromaterapijo.

 

Shranjevanje: hranimo pri temperaturi pod 25°C, zaščiteno pred svetlobo.

Eterično olje je koncentrat. Pred uporabo ga vedno razredčite po priporočenih navodilih.

Opozorilo: Izogibajte se stiku z očmi in s sluznico. Hranite dobro zaprto izven dosega otrok. Ne uživajte! Hranite na hladnem.

Minimum 4 characters