Eterično olje NAGELJNOVE ŽBICE

Nageljnove žbice eterično olje
Eugenia caryophyllata

Nageljnove žbice so zelo priljubljena in iskana začimbna rastlina. V času renesanse so posušena semena uporabljali v pomadah, ki naj bi varovale pred epidemijami. V kitajski medicini uporabljajo nageljnove žbice kot sredstvo za blaženje posledic stresa,

Eterično olje NAGELJNOVE ŽBICE

6,58

Črtna koda

Količina

Znamka

Šifra: 2282 Kategoriji: , Product ID: 6777

Opis

Nageljnove žbice eterično olje
Eugenia caryophyllata

Nageljnove žbice so zelo priljubljena in iskana začimbna rastlina. V času renesanse so posušena semena uporabljali v pomadah, ki naj bi varovale pred epidemijami. V kitajski medicini uporabljajo nageljnove žbice kot sredstvo za blaženje posledic stresa, tesnobe, napetosti in nespečnosti. Eterično olje nageljnovih žbic poživlja celotno telo, zato ga v aromaterapiji uporabljamo za pomoč pri lajšanju depresij, duševne otopelosti in kronične utrujenosti. V toniku ga uporabimo za spiranje ust, grgranje, nego ustne votline, dlesni, žrela in grla. Prek masaž in kopeli pomaga sprostiti utrujene mišice in sklepe. V kozmetiki je učinkovito pri negi aknaste in mastne kože.

V mešanicah se dobro ujema: Bazilika, Cimet, Poprova meta, Pomaranča, Grenivka, Geranija, Vrtnica, Rožmarin, Limona …

Dodatne informacije

Črtna koda

Količina

Znamka

Info&sestava

Botanično ime Eugenia caryophyllus
Poreklo Indonezija
Pridobivanje parna destilacija posušenih cvetnih popkov
Vonj grenak, sladkast, začimbni
Intenziteta vonja močna
Nota srednja do visoka
Maksimalna koncentracija RIFM do 4 % (1 do maks. 8 kapljic na 10 ml)

 

Sestavine (INCI): EUGENIA CARYOPHYLLUS FLOWER OIL, EUGENOL*, ISOEUGENOL*, BENZYL BENZOATE*, LINALOOL*, BENZYL ALCOHOL*, LIMONENE* (*NARAVNA SESTAVINA ETERIČNEGA OLJA)

Uporaba

V kozmetične namene (kot negovalno ali masažno olje za telo): v 100 ml osnovnega olja (mandljevega, jojobinega,…) dodamo do 10 kapljic eteričnega olja.

Eterično olje lahko uporabimo tudi za aromaterapijo.

 

Shranjevanje: hranimo pri temperaturi pod 25°C, zaščiteno pred svetlobo.

Eterično olje je koncentrat. Pred uporabo ga vedno razredčite po priporočenih navodilih.

Opozorilo: Izogibajte se stiku z očmi in s sluznico. Hranite dobro zaprto izven dosega otrok. Ne uživajte! Hranite na hladnem.

Minimum 4 characters