Eterično olje VRTNICA ABSOLUT 5% V JOJOBI

Vrtnica 5 % absolut v BIO jojobi
Rosa damascena

Domovina damaščanske vrtnice je Orient, vrtnice pa so bile tudi sestavni del rimske kulture. Ob pogostitvah so z rožnimi listi posipali tla, zaspanost pa preganjali z vodico iz damaščanske vrtnice.

Eterično olje VRTNICA ABSOLUT 5% V JOJOBI

8,80

Črtna koda

Količina

Znamka

Šifra: 6933 Kategoriji: , Product ID: 6792

Opis

Vrtnica 5 % absolut v BIO jojobi
Rosa damascena

Domovina damaščanske vrtnice je Orient, vrtnice pa so bile tudi sestavni del rimske kulture. Ob pogostitvah so z rožnimi listi posipali tla, zaspanost pa preganjali z vodico iz damaščanske vrtnice. Avicena, filozof in zdravnik iz 10. st., je dejal, da rožno olje povečuje sposobnost možganov in pospešuje hitrost razmišljanja. Danes je rožno oz. vrtnično olje eno najdragocenejših olj, poznano po svojem širokem spektru delovanja in nepogrešljivo v parfumski industriji. Na kožo deluje adstringentno (preprečuje vnetne reakcije na koži in njeno občutljivost na zunanje vplive), ima blago protimikrobno delovanje ter neguje suho, zrelo in občutljivo kožo. Vonj vrtnice pomirja, sprošča in dviguje razpoloženje.

V mešanicah se dobro ujema z: Geranija, Jasmin, Vanilija, Sivka, Bergamotka, Sandalovina …

Dodatne informacije

Črtna koda

Količina

Znamka

Info&sestava

Botanično ime Rosa Damascena
Poreklo Turčija
Pridobivanje ekstrakcija konkreta z etanolom
Vonj cvetni
Intenziteta vonja izrazita
Nota srednja
Maksimalna koncentracija RIFM do 3 % ( 1 do maks. 6 kapljic na 10 ml)

 

Sestavine (INCI): SIMMONDSIA CHINENSIS SEED OIL, ROSADAMASCENA EXTRACT, CITRONELLOL*,GERANIOL*, EUGENOL*, BENZYLALCOHOL*, FARNESOL*, LINALOOL*,CITRAL*, BENZYL BENZOATE*,LIMONENE* (*NARAVNA SESTAVINAETERIČNEGA OLJA)

Uporaba

V kozmetične namene (kot negovalno ali masažno olje za telo): v 100 ml osnovnega olja (mandljevega, jojobinega,…) dodamo do 10 kapljic eteričnega olja.

Eterično olje lahko uporabimo tudi za aromaterapijo.

 

Shranjevanje: hranimo pri temperaturi pod 25°C, zaščiteno pred svetlobo.

Eterično olje je koncentrat. Pred uporabo ga vedno razredčite po priporočenih navodilih.

Opozorilo: Izogibajte se stiku z očmi in s sluznico. Hranite dobro zaprto izven dosega otrok. Ne uživajte! Hranite na hladnem.

Minimum 4 characters