KALILNIK

Kalilnik Arche nudi idealne pogoje za kalitev semen.

Rahlo zatemnjena posoda omogoča idealne svetlobne pogoje za kaljenje, rebrasto dno in odtok pa enakomerno vlažnost.

Je enostaven za uporabo in čiščenje.

Okusno svežino lahko preprosto narišete sami v dveh nadstropjih,

KALILNIK

17,90

Črtna koda

Količina

Znamka

Šifra: 104 Kategoriji: , Product ID: 9141

Opis

Kalilnik Arche nudi idealne pogoje za kalitev semen.

Rahlo zatemnjena posoda omogoča idealne svetlobne pogoje za kaljenje, rebrasto dno in odtok pa enakomerno vlažnost.

Je enostaven za uporabo in čiščenje.

Okusno svežino lahko preprosto narišete sami v dveh nadstropjih, vsako pa ima majhen odtok.

Kalčki neposredno z okenske police 🙂

Dodatne informacije

Črtna koda

Količina

Znamka

Vsebuje

  1. pokrov
  2. kalilna posoda z odtokom
  3. podstavek/posoda za odvečno vodo

Kalilnik sestavljata dve kalilni posodi ter po en pokrov in podstavek.

Uporaba

Navodilo za uporabo:

  1. seme speremo in v trikratni količini vode namakamo 4 ure (nekaterih semen sploh ne namakamo, žitarice in stročnice pa čez noč; podrobna navodila so ponavadi na ovitkih semen za kaljenje). Količina semena je navedena v tabeli.
  2. namočeno seme enakomerno raztresemo v vsako od kalilnih posod
  3. obe kalilni posodi zložimo na podstavek. Odtoka naj bosta vsak na svojem koncu, da se voda enakomerno porazdeli
  4. med kaljenjem naj bo posoda pokrita. Najprimernejša temperatura je 20 °C. Kalilnika ne izpostavljamo neposredni sončni svetlobi.
  5. seme redno spiramo (večja semena dnevno, vsa manjša pa na 2 do 3 dni). Ob tem pa moramo paziti, da voda znova odteče, tako da seme ne leži ves čas v vodi.
  6. trajanje kaljenja je opisano v tabeli. Kalčke lahko popapamo takoj, v hladilniku bodo zdržali še 2-3 dni. Kalčke leče, čičerike, rumene soje in mung fižola pred uporabo najprej 2 minuti blanširamo.
  7. po uporabi vsako posodo vedno dobro očistimo s kisom in krtačo. Posodo lahko operemo tudi v pomivalnem stroju, vendar je bolje če jo čistimo ročno.

TABELA:

Vrsta semena Količina semena za eno posodo v jedilnih žlicah Trajanje kaljenja

v dnevih

Alfalfa (lucerna) 1-2 3-6
Brokoli 1 3-5
Kreša 1-2 3-4
Leča 2 3-4
Redkvica 1 3-5
Gorčica 1 2-4
Mung fižol in soja 2 4-5
Pšenica 3 2-4

 

Priporočamo uporabo ekološko pridelanih semen.

Minimum 4 characters