Mešanica za OVSENI KRUH brez glutena


Ekološka mešanica za pripravo ovsenega kruha brez glutena

BauckHof prideluje in predeluje biološke izdelke v okolju, ki niso v nikakršnem stiku z glutenom. Prav zato imajo lahko certifikat tudi za ovsene izdelke. Večina ljudi z intoleranco na gluten lahko v svojo prehrano vključuje oves brez glutena,

4,29

Črtna koda

Količina

Znamka

Šifra: 7976 Kategorije: Oznaki: ,

Opis

Ekološka mešanica za pripravo ovsenega kruha brez glutena

BauckHof prideluje in predeluje biološke izdelke v okolju, ki niso v nikakršnem stiku z glutenom. Prav zato imajo lahko certifikat tudi za ovsene izdelke. Večina ljudi z intoleranco na gluten lahko v svojo prehrano vključuje oves brez glutena, saj se beljakovinska struktura ovsa razlikuje od strukture pšenice, rži, pire in ječmena.

– Hitro in enostavno! Dodaš le vodo in kvas.
– Bogat z vlakninami… in pa še posebej blag in sočen.

 

Dodatne informacije

Črtna koda

Količina

Znamka

Sestava

Sestavine: polnozrnati ovseni kosmiči brez glutena*(70%), polnozrnata riževa moka*(22%), ajdov pekovski kvas v prahu*(ajdova moka*, kvinojina moka*, začetne kulture), morska sol, sredstvo za zgoščevanje: moka guar*.

*=iz preverjene EKOloške pridelave.

Prehranske vrednosti za 100g: energijska vrednost 1508KJ/357kcal, maščobe 5,3g, od tega nasičene 1,0g, ogljikovi hidrati 61g, od tega sladkorji 1,0g, vlaknine 8,3g, beljakovine 12g, sol 1,9g.

Količina: 500g (za približno 850g kruha).

Proizvajalec: Bauck, Nemčija. Proizvedeno v Nemčiji.

Kontrola in poreklo: DE-ÖKO-007, kmetijstvo EU/-iven EU.

Uporaba

Navodilo za pripravo v aparatu za peko kruha: v 475 ml vode zmešamo mešanico za kruh in 1 vrečko suhega pekovskega kvasa. Po možnosti pečemo na ‘hitrem programu’. Med postopkom gnetenja odstranimo testo z robov 2-3 krat, da se optimalno zmeša.

Navodilo za klasično pripravo: 1. Vsebino embalaže zmešamo z 1 paketom suhega kvasa. Natančno odmerimo 500ml mlačne vode in jo primešamo (če uporabimo svež kvas vnaprej raztopimo 1/2 kocke v mlačni vodi). 2. Mešamo z ročnim mešalnikom z nastavkom za testo. 3. Oblikujemo hlebček in ga premažemo z oljem. 4. Pokrijemo s folijo in pustimo na toplem mestu 20 minut. 5.Kruh pečemo v predhodno ogreti pečici na 200°C 60 minut. 6. Takoj po peki kruh odstranimo iz pečice in počakamo, da se ohladi.